wat is stoelmassage

De stoelmassage wordt gegeven op een speciale massagestoel die meegenomen wordt door de bedrijfsmasseur naar het bedrijf. Een stoelmassage wordt door de kleren heen gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, heupen, armen en handen en duurt ongeveer 15 minuten. Dit voert afvalstoffen af, doorbreekt de spanningscyclus, stimuleert de bloedcirculatie en daarmee het zelfgenezende vermogen van het lichaam, maakt de geest alert en geeft een verfrissend, energiek gevoel.

De massagestoel is zo ontworpen dat het lichaam optimaal wordt ondersteund en bevordert hierdoor de ontspanning.

 

Omdat het werk veel uren van iemands leven in beslag neemt is het uitermate belangrijk dat je je goed voelt tijdens de uitvoering daarvan.

Echter in de praktijk blijkt dat het niet altijd even soepel verloopt.

Helaas hebben veel mensen last van stress, wat wordt veroorzaakt door allerlei factoren en worden hierdoor belemmerd bij de uitvoering van hun werk.

Stoelmassage is een heel goed middel tegen stress en er zijn sinds 2006 wetenschappelijke onderzoeken die de effectiviteit van stoelmassage aantonen bij stress en andere lichamelijke stoornissen. 

 

Stoelmassage is een goede manier om hoofdpijnklachten dmv een hoofdmassage en klachten aan de nek, schouders of rug te behandelen. Nek-, schouder- en rugmassage zijn erg effectief als de klachten voortkomen door langdurig stil zitten. Bovendien heeft de stoelmassage een licht behandeld karakter voor diverse meer alledaagse gezondheidsklachten waarmee werknemers kunnen kampen, bijvoorbeeld veroorzaakt door een verkeerde zithouding, waarvoor meestal geen contact gezocht wordt met de bedrijfsarts of fysiotherapeut, maar die toch een duidelijke uitwerking hebben op het ziekteverzuim.

 

Gezondheid zonder stress is ons streven en wij proberen met stoelmassage stress te voorkomen en te verhelpen. Stress kan leiden tot RSI klachten in de armen en handen. Zeker in een vroeg stadium kan de stoelmassage RSI verhelpen en voorkomen.

 

contact

06 41020534

info@jolanda-stoelmassage.nl

Jolanda Oosterman

Lisztstraat 177

2625 BR Delft

KvK 27288683